MENÜ
                          Shiatsu - Az érintés művészete   ... az ismeretlen utáni vágy nem más, mint a szeretet. Nem juthatsz az ismeretlen nyomába anélkül, hogy kapcsolatba ne lépnél másokkal. Sohasem találhatod meg a valóságot, Istent, vagy amilyen néven nevezed, ha elhatárolod magad másoktól. Az ismeretlen csak a kapcsolatokban található meg, akkor, amikor az ember az emberrel kapcsolatba lép. (Jiddu Krishnamurti)

Szoboszlai János vagyok.

 

2004-ben tettem gyógymasszőr ETI vizsgát, érdeklődésem azonban egyre inkább a keleti terápiák, a shiatsu, akupresszúra és a prána-gyógyászat felé fordult.

2010-ben kezdtem meg shiatsu tanulmányaimat a Nemzetközi Shiatsu Iskolában Madocsai Eszter és Rimócziné Darin Ágnes irányítása alatt.

A shiatsu azóta az életem szerves részévé vált. Számomra az egyensúlyt, az arany középutat jelenti a fizikai szinttel foglalkozó mechanoterápiák (mint a nyugati masszázsok) és a tisztán energetikai szintet célzó terápiák (mint a reiki, prána-gyógyászat) között. A shiatsu kezelés hangsúlya a kezelt személy pillanatnyi igényeitől és a kezelés pillanatnyi feltételeitől függően bármelyik irányba elmozdulhat, mégis a skála közepén mozog.

A shiatsu célja alapvetően nem a betegségek kezelése, azaz nem a gyógyítás, hanem holisztikus szemlélete folytán, az emberi jelenség egésze, a testi-lelki-szellemi harmónia megteremtése és fenntartása.

Filozófia szakos bölcsész és tanári végzettségel rendelkezem. Kezdetben reál területen mozogtam otthonosabban, azonban utam a középiskolai éveket követően a humán terület felé vezetett. Ezen belül is egyre inkább az ember-ember egyenrangú kapcsolatok, az elméleti sík felől pedig a gyakorlati sík felé.

Alapvető fontosságúnak tartom a kapcsolatot, ami mély, meghitt beszélgetések során alakulhat ki. Ugyanez a kapcsolat létrejöhet egy önátadó ölelés, önfeledt és örömteli együttcselekvés, továbbá a shiatsu kezelés során is. Ezt a kapcsolódást nemcsak azok tudják értékelni akiknek a szeretetnyelve az érintés vagy a minőségi idő, hanem mindenki, aki kinőtt a kisbaba korból. Hiszen mai rohanó világunkban mintha háttérbe szorult volna a szeretetteli érintés fontossága. De ez csak a felszínen van így. Meggyőződésem, hogy mindannyiunkban él a vágy hogy teljes figyelemmel forduljanak felénk, szeretettel érintsenek.

Hitvallásom, hogy a tanítás és a gyógyítás szimmetrikus kapcsolat. Tehát, mindannyian tanítók, gyógyítók, tanulók és gyógyulók vagyunk a földi síkon, akiket a sorsformáló szelek egy időre egymás mellé sodornak, majd tovább röppentenek.

Élvezzük a kegyelemteljes percek örömét, melyet egymás társaságában tölthetünk!

 

Asztali nézet